Sketchup

SketchUp Temelleri

Merhaba arkadaşlar bu Sketchup Temelleri videolarımız da sketchup’ın en temel komutlarından başlayarak, detaylı anlatımlarla bütün komutların anlatımlarını göreceğiz. Sketchup basit bir program olmasının yanında, programa ayırdığınız zaman süresinde de kendinizi çok fazla geliştirebileceğiniz bir programdır.

Bu videolarda Yeni başlayanlar için Sketchup Programının en temel konutlarından, ipuçlarına ve kamera hareketlerine kadar bir çok konuya bu video setinde değineceğiz.

Sketchup Temelleri

Sketchup programının bu anlatımları tamamıyla programa yeni başlayanlar içindir. En basit ve yalın anlatımla kullanıcının anlayacağı şekilde videolar çekilmiştir.

Bu Video içerisinde Sketchup Programının Kurulum aşamasını göreceğiz.

Bu temel videolar bittiğinde, Görselleştirme aşamalarında daha fazla ilerlemek isterseniz eğer bu videoların devamı olan , kaliteli görselleştirme eğitim setlerinden faydalanabilirsiniz. Bu linkten detaylı olarak içeriklere bakabilirsiniz.

Sketchup Temelleri Derslerinin içeriği

Sketchup Temelleri Eğitim Setinde aşağıdaki bazı ana içerikler videolar içerisinde anlatılmıştır.
Aslında içerik olarak çok fazla konu var fakat burda makleyi uzun tutarak sizleri sıkmak istemiyorum.Direk videolara geçerek eğitim setini izleyebilirsiniz.

Arayüz Anlatımı
Bir programı randımanlı kullanmanın en güzel yolu, programın arayüzüne hakim olabilmektir.Arayüzü iyi tanırsanız programı kullanmanızda o derece hızlı olur.

Temel Ayarlar ve Çizim Mantığı

Bu video içerisinde Sketchup programının en temel çizim komutlarından biri olan Line komutunu izleyeceksiniz.
Sketchup line aracı Sketchup içerisin de her zaman belirttiğimiz line ile başla line ile bitir sözü, sizlere line komutunun ne kadar önemli olduğu konusunda bilgiler verecektir.
Line komutu ile çizimin tüm temel unsurlarını oluşturuyoruz.

Ekran Kontrolü

Bu video da Sketchup programı içerisinde Modele yakınlaşıp uzaklaşabilme, model etrafında dönebilme gibi sketchup içerisindeki yeni kullanıcıların ilk olarak öğrenmeleri gereken komutlar anlatılmıştır

Follow Me Komutu belkide sketchup içerisindeki en önemli komutlardan biridir.

Çatı modelleme, söve modelleme, araç lastiği modelleme, oluk modelleme, niş modelleme gibi bir çok alanda kullanılan bu komut, sketchup içerisinde kurtarıcı konumundadır.

Grup objeler sketchup içerisinde düzenli ve disiplinli çalışmamıza olanak tanıyan bir sistem unsurudur. Bu sayede objeleri toplu şekilde taşıyıp düzenleme yapabiliriz.

Sketchup içerisinde en temel çalışma prensiplerinden biride layerlar ile çalışmaktır. Her obje gruplandırmasını layerlara ayırarak bu şekilde hızlı ve pratik çalışırsınız.

Sketchup içerisinde grup ve component objelere daha rahat ulaşım imkanı sağlayan bir komuttur. Sketchup programının ince komutlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Sketchup Entity info komutu ile objelerin özellikleri hakkında bilgilere sahip olabilirsiniz.

Bu bilgiler sayesinde bir zeminin m2’sini, objenin hangi layer’a ait olduğunu , hangi isimle modellendiğini yani objenin nitelik özellikleri bu kısımdadır.

Sketchup içerisinde en önemli komutlardan birisi Componentler konusudur. Componentler sayesinde iş akışımızı kolaylaştırıp, kendi model kütüphanemizi oluşturabilir. Bu şekilde kendi modelimizden tekrar faydalanıp farklı projelerde kullanabiliriz. Bu componentlerin sadece belirli bir kısmı, ileriki derslerimizde daha farklı özelliklerine değineceğiz.

SketchUp Temel Eğitim Videoları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Sohbeti Aç !
Merhaba , nasıl yardımcı olabiliriz ?
Sketchup Türkiye Ekibi
Merhaba
Yardımcı olabileceğimiz konu nedir ?